Feltöltve:

Zabpelyhes keksz

15
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

teljes kiörlésű tönkölybúza liszt (sima fehér liszt is jó)30 dekagramm
finom zabpehely15 dekagramm
olvasztott Rama margarin15 dekagramm
cukor10 dekagramm
fahéj1 darab
gyömbér1 darab
aszalt gyümölcsök, magok15 dekagramm
méz4 evőkanál
tej1 darab
szódabikarbóna1 púpos kávéskanál

Desszertek: Zabpelyhes keksz a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

A tej kivételével a hozzávalókat összekeverem, a fahéjból, gyömbérből ízlés szerint adunk a tésztához, de el is hagyható. Én jó sok aszaltgyümölcsöt teszek bele, kb. 15 dkg-nyit, vegyesen. Mazsola, áfonya, sárgabarack, aszalt szílva (aprítva), mikor mi van itthon. Diót, mogyorót, napraforgó magot is lehet beletenni.
Majd annyi tejet öntök hozzá, hogy egy ragadós masszát kapjak.

2

A tésztát két adagra szedem, egy-egy gáztepsibe sütőpapírt teszek, és a masszát vizes kézzel szétnyomkodom a tepsiben kb. 3 mm vastagságúra.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 175 fokon, kb. 10 percig sütöm.

3

A sütőből kivéve, még forrón - ilyenkor még lágy a tészta - késsel felkockázom, és hagyom a tepsiben kihűlni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem