Feltöltve:

Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz

35
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt15 dekagramm
csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
barna cukor10 dekagramm
mogyoró10 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm
tejcsokoládé15 dekagramm
zabpehely15 dekagramm

Desszertek: Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

Egy serpenyőben a mogyorót szárazon megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott, de nem meleg Ramát is belecsurgatjuk. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, pár csepp mandulaaromával ízesítjük, végül a mogyoró felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgozzuk.

2

A masszából nedves kézzel kisebb (diónyi) golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket nedves tenyérrel, vagy egy pohár megnedvesített talpával ellapítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

3

A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk, kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé.

4

A kihűlt kekszek tetejét bevonjuk vele, majd mielőtt a csokoládé megdermedne, a félretett pirított mogyoróval is megszórjuk díszítésképpen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem