Zabpelyhes muffin házi csokis mogyorókrémmel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 13 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 8 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 1 darab | |
érett banán | 2 csapott mokkáskanál | |
liszt | 12 dekagramm | |
zabpehely | 7 dekagramm | |
sütőpor | 2 csapott mokkáskanál | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi | |
durvára vágott tejcsokoládé | 7.5 dekagramm | |
tej | 2 dl |
Házi csokis mogyorókrém
török mogyoró, ill. 12 db a díszítéshez | 6 dekagramm | |
---|---|---|
csokoládé | 2.5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 7.5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tejszín | 0.5 dl | |
kakaópor | 1 teáskanál | |
cukor | 2.5 dekagramm |
Desszertek: Zabpelyhes muffin házi csokis mogyorókrémmel a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a fahéjjal.
Egy másik tálban a felolvasztott Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral, a vanillincukorral, majd a tojással és a pépesített banánokkal. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az elkevert lisztet, lazítsuk közben a tésztát 1-2 dl tejjel, majd keverjük hozzá az aprított tejcsokoládé darabokat is.
A masszát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma 3/4-éig érjen. Süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Házi csokis mogyorókrém: tegyük a mogyorót száraz serpenyőbe és pirítsuk addig, amíg a külső héja kezd megbarnulni és a mogyorószemek megpörkölődnek (kb. 10 perc). Borítsuk ki, konyharuhával dörzsöljük le a barna héját, tegyünk félre 12 darabot, majd őröljük a maradék mogyorót késes robotgépben krémes állagúra.
Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét, majd keverjük össze a Rama Vajas Ízzel, a tejszínnel, a cukorral, a sóval és az átszitált kakaóporral.
A mogyorókrémet keverjük ki a csokis masszával, kicsit hagyjuk hűlni, kanalazzuk habzsákba, hűtsük tovább, majd nyomjuk a muffinok tetejére. Díszítsük a sütiket a félretett mogyorószemekkel.