Zabpelyhes sütemény áfonyás, citromos töltelékkel
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 2 pohár | |
---|---|---|
zabpehely | 2 pohár | |
cukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 0.5 teáskanál | |
olvasztott Rama | 0.75 pohár | |
tojásfehérje | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A töltelékhez
cukrozott sűrített tej | 3 dl | |
---|---|---|
áfonya | 20 dekagramm | |
citrom leve | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab |
Desszertek: Zabpelyhes sütemény áfonyás, citromos töltelékkel a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Először összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet a cukorral, zabpehellyel, sóval, sütőporral.
Hozzáöntöm az olvasztott Ramát, a tojásfehérjét és citromhéjat. Az így kapott masszát elfelezem.
Az egyik felét egy 23x23 cm-es sütőforma aljára nyomkodom és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Közben a sűrített tejet alaposan összekeverem a tojássárgával és a citrom levével.
10 perc elteltével a felét a tésztára kenem, rászóróm az áfonyát, majd befedem a sűrített tejes massza másik felével és vissza a sütőbe.
8 perc elteltével a zabpelyhes massza másik felét is rásimítom és még 15-20 percig sütöm együtt.
Ha kész szeletelem.