Zala kocka
Hozzávalók
Krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
csokoládé puding | 2 csomag | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
Ráma | 25 dekagramm |
Sárga piskótához
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 dekagramm | |
liszt | 6 dekagramm | |
olaj | 1 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Kakaós piskótához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 13 dekagramm | |
liszt | 8 csapott mokkáskanál | |
kakaó | 2 dekagramm | |
olaj | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
Desszertek: Zala kocka a sok
Elkészítés
1
A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom. A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, és lassú tűzön felfőzöm állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a Ramát is. Fontos hogy a Rama már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön! Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet, erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hűtőbe teszem. Nagyon finom, nem túl édes sütemény!