Zala kocka
Zala kocka
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • tej - 5 dl
    • csokoládé puding - 2 csomag
    • cukor - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • Ráma - 25 dekagramm

    Sárga piskótához

    • tojás - 3 darab
    • cukor - 8 dekagramm
    • liszt - 6 dekagramm
    • olaj - 1 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Kakaós piskótához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 13 dekagramm
    • liszt - 8 csapott mokkáskanál
    • kakaó - 2 dekagramm
    • olaj - 2 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom. A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, és lassú tűzön felfőzöm állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a Ramát is. Fontos hogy a Rama már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön! Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet, erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hűtőbe teszem. Nagyon finom, nem túl édes sütemény!