Zala kocka
Zala kocka
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 8 tojásos kakaós piskótalap - 1 darab
  • 4 tojásos piskótalap - 1 darab

krem

  • tej - 6 dl
  • csokis puding - 2 csomag
  • cukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. Sárga piskóta: 4 tojássárgáját kikeverünk 4 evők. cukorral, majd hozzáadunk 4 evők. lisztet, késhegynyi szódaport, és a négy tojás keményre vert habját. Kakaós piskóta: 8 tojást kikeverünk 8 evőkanál cukorral, hozzáadunk 6 evőkanál lisztet, 2 evőkanál szitált kakaót, szódaport. Óvatosan hozzákeverjük a 8 tojás keményre vert habját, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 2 cs pudingport megfőzünk 6 dl tejben, és kihűtjük. 25 dkg Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, és két részre osztjuk. A kakaós piskótát kettőbe vágjuk, meglocsoljuk rumos sziruppal, megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga lapot, azt is meglocsoljuk sziruppal, majd rákenjük a megmaradt krémet, és rátesszük a meglocsolt kakaós lapot. 25 dkg Ramát nagyon habosra kikeverünk 30 dkg porcukorral, 1 vanília cukorral, és kiveszünk belőle annyit, hogy a kockák tetejére rózsákat, meg lapokat nyomjunk. A többihez hozzáteszünk 2 kanál kakaót, jól eldolgozzuk, és rákenjük a tésztára. Villával szépen meghúzogatjuk. Kijelöljük mekkora kockákra vágjuk, és mindegyik kocka tetejére tortafestékkel színezett rózsákat, meg lapokat nyomunk. Jól lehűtjük, hogy szebben tudjuk szeletelni. Nagyon finom mutatós sütemény, torta helyett is megfelel.