Zebra keksz
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
tej | 1 liter | |
kókuszreszelék | 1 csomag | |
háztartási keksz | 1 kilogramm | |
főznivaló csokoládés pudingpor | 2 csomag |
Desszertek: Zebra keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
A 0,75 liter tejet feltesszük "főni". Beletesszük a 4 kanál cukrot.
A maradék 0,25 liter tejet elkeverjük a 2 csomag pudingporral egy külön tálba.
Ha a tej fő, lehúzzuk a gázról, beleöntjük a puding - tej keveréket és visszatesszük kicsit összforrni kavargatás közbe.
Ha összeforrt, beletesszük a Rama margarint, lehúzzuk a tűzről és addig kavargassuk amíg el nem olvad benne a margarin. Ha kész félre tesszük hűlni.
Addig előkészítjük a keksznek az asztalt. Tépünk egy tálca nagyságú alufólia darabot és kiterítjük az asztalra. Szórunk rá kókuszreszeléket.
Ha kihűlt a krém, leszedjük a megdermedt tetejét, hogy ne legyen szemcsés miatta a krém. Ezt nyugodtan rábízhatjuk a gyerekre ha van, majd ő elpusztítja a felesleget.
Majd kezünkbe veszünk egy kekszet, megkenjük krémmel majd ráteszünk még egy kekszet. Letesszük az alufóliára. Így tovább egyesével folytatjuk a sort amíg tele nincs az alufólia.

Megkenjük a külsejét krémmel, szórunk rá kókuszreszeléket és beleforgatjuk a már az alufólián lévő kókuszreszelékbe, feltekerjük az alufóliát.