Zebra keksz
Zebra keksz
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • tej - 1 liter
  • kókuszreszelék - 1 csomag
  • háztartási keksz - 1 kilogramm
  • főznivaló csokoládés pudingpor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A 0,75 liter tejet feltesszük "főni". Beletesszük a 4 kanál cukrot.
  2. A maradék 0,25 liter tejet elkeverjük a 2 csomag pudingporral egy külön tálba.
  3. Ha a tej fő, lehúzzuk a gázról, beleöntjük a puding - tej keveréket és visszatesszük kicsit összforrni kavargatás közbe.
  4. Ha összeforrt, beletesszük a Rama margarint, lehúzzuk a tűzről és addig kavargassuk amíg el nem olvad benne a margarin. Ha kész félre tesszük hűlni.
  5. Addig előkészítjük a keksznek az asztalt. Tépünk egy tálca nagyságú alufólia darabot és kiterítjük az asztalra. Szórunk rá kókuszreszeléket.
  6. Ha kihűlt a krém, leszedjük a megdermedt tetejét, hogy ne legyen szemcsés miatta a krém. Ezt nyugodtan rábízhatjuk a gyerekre ha van, majd ő elpusztítja a felesleget.
  7. Majd kezünkbe veszünk egy kekszet, megkenjük krémmel majd ráteszünk még egy kekszet. Letesszük az alufóliára. Így tovább egyesével folytatjuk a sort amíg tele nincs az alufólia.
  8. Megkenjük a külsejét krémmel, szórunk rá kókuszreszeléket és beleforgatjuk a már az alufólián lévő kókuszreszelékbe, feltekerjük az alufóliát.
  9. Két végét megnyomkodjuk, tálcára, és hűtőbe tesszük. Ennyi kekszből több rúd is kijön, úgy hogy addig csináljuk amíg el nem fogy a keksz.
  10. 2-3 óra hűtés után ferdén vágva tálaljuk.