Zebracsíkos piskótatekercs
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 egész | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
liszt | 20 dekagramm | |
víz | 4 evőkanál | |
citromlé | 1 kevés | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál |
A krémhez
tejszínes pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
porcukor | 3 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 10 dekagramm | |
gesztenyemassza | 25 dekagramm | |
cukrozott, rumos meggy (házilag tettem el) | 0.5 pohár |
Desszertek: Zebracsíkos piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a vizet és tovább keverve a citromlét, valamint a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk, váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót is. Én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem, de két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok.
Ezután a tésztát megsütjük, majd lekvárral, vagy tetszés szerinti krémmel megtöltjük. A megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset.
A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A krém készítése: a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított Ramát és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe, magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük. A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.