Feltöltve:

Zebrakocka

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

tej3 dl
liszt3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
porcukor5 evőkanál
Ráma5 dekagramm
kókuszreszelék15 dekagramm

Tészta

darált, háztartási keksz50 dekagramm
kakaópor5 evőkanál
baracklekvár3 evőkanál
rum1 evőkanál
Ráma5 dekagramm
porcukor5 evőkanál
tej (kb)3 dl

Tetejére

étcsokoládé10 dekagramm
Ráma3 dekagramm
víz1 kevés

Desszertek: Zebrakocka a sok

Elkészítés

1

Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, a cukrot, majd folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliás cukorral, majd elkeverjük a Ramával és a maradék kókusszal.

2

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.

3

Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.

4

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem