Zebrakocka
Hozzávalók
krem
tej | 3 dl | |
---|---|---|
liszt | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 5 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm | |
kókuszreszelék | 15 dekagramm |
Tészta
darált, háztartási keksz | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 5 evőkanál | |
baracklekvár | 3 evőkanál | |
rum | 1 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm | |
porcukor | 5 evőkanál | |
tej (kb) | 3 dl |
Tetejére
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 3 dekagramm | |
víz | 1 kevés |
Desszertek: Zebrakocka a sok
Elkészítés
Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, a cukrot, majd folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliás cukorral, majd elkeverjük a Ramával és a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.