Zebrás csokitorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
porcukor | 10 dekagramm |
kakaópor | 4 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kész üres piskótatekercs | 1 csomag |
Desszertek: Zebrás csokitorta a sok csokitorta , Torta recept közül.
Elkészítés
Keverjük habosra a hozzávalókat (kb. 4 percig robotgéppel) és ízesítsük kedvünk szerint. A tojásokat érdemes egyenként külön tál felett feltörni, nehogy egy rossz tojás miatt kárba vesszen a többi alapanyag. A krémet tegyük be a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, különben lefolyna a tortáról.
Készítsünk elő egy szép tortatálat. A piskótatekercset (ahogy fel van tekerve) vágjuk 6 kb. 5 cm széles darabra.
Óvatosan tekerjük ki az első darabot, kenjük meg a lehűlt krém1/12-ével. Tekerjük fel szorosan és állítva tegyük a tál közepére. Kenjünk meg még egy csíkot, ez ne csavarjuk vissza, hanem a középen álló köré – mint egy sálat – tekerjük. Ugyanígy járjunk el a többi csíkkal is. A végén felülnézetből egy kakaóscsigára emlékeztető mintát kell, hogy lássunk. Vágás során a tortaszelet zebracsíkos lesz. A maradék krémet (a fele kellett, hogy maradjon) kenjük a torta tetejére és oldalára. Nem baj, ha nem teljesen sima a krém, nyugodtan maradhat borzas. Villával hullámmintát is húzhatunk bele.
Tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsük a tortát az alkalomnak megfelelően.