Zebratorta
Desszertek: Zebratorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd lassanként hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadom, végül hozzáadom a mazsolát is. A tésztát megfelezem és az egyik felébe beleszitálom a kakaót. Ezek után a keményre felvert fehérje egyik felét óvatosan beleforgatom a kakaós tésztába, a másik felét pedig a fehér tésztába. A tortaformát Ramával kikenem és kilisztezem. A tortaforma aljába középre először 2 kanál fehér tésztát teszek. Nem kell elkenni, majd erre 2 kanál kakaós tésztát. Nem mellé teszem a tésztát, hanem mindig rá. Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amíg van a tésztából. Mindig a középre és a tetejére. Ha így csináljuk a tészta szabályos csíkosra teríti magát. Úgy kell sütni, mint a piskótát. A kihűlt tésztát porcukorral meghintem. Lekvárral megkenve különösen finom.