Feltöltve:

Zebratorta

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor30 dekagramm
kakaó2 evőkanál
liszt37 dekagramm
tojás5 darab
étolaj2 dl
langyos víz1.5 dl
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1 csomag
mazsola1 darab

Desszertek: Zebratorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd lassanként hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadom, végül hozzáadom a mazsolát is. A tésztát megfelezem és az egyik felébe beleszitálom a kakaót. Ezek után a keményre felvert fehérje egyik felét óvatosan beleforgatom a kakaós tésztába, a másik felét pedig a fehér tésztába. A tortaformát Ramával kikenem és kilisztezem. A tortaforma aljába középre először 2 kanál fehér tésztát teszek. Nem kell elkenni, majd erre 2 kanál kakaós tésztát. Nem mellé teszem a tésztát, hanem mindig rá. Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amíg van a tésztából. Mindig a középre és a tetejére. Ha így csináljuk a tészta szabályos csíkosra teríti magát. Úgy kell sütni, mint a piskótát. A kihűlt tésztát porcukorral meghintem. Lekvárral megkenve különösen finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem