Zeusz szelet
Zeusz szelet
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • tejszín - 0.5 liter
    • mascarpone - 25 dekagramm
    • cukor - 2 evőkanál
    • rum - 1 dl

    Öntethez

    • bor - 1 dl
    • kávé - 1 dl

    Piskótalaphoz

    • keményítő - 20 gramm
    • liszt - 100 gramm
    • vaníliás cukor - 1 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • cukor - 10 dekagramm
    • tojás - 4 darab

    Elkészítés:

    1. Piskótalapot készítünk. A tojásokat cukorral, sóval, és a vaníliás cukorral sima krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt. Közepesen meleg sütőben sütőpapírra kenve sütjük, (készülhet készen vásárolt piskótatekercsből is). Elkészítjük a krémet. A tejszínből kemény habot verünk, a mascarpone sajtot cukorral és rummal krémesre keverjük, majd a kettőt habverővel lazán keverve elegyítjük. Egy magas falú tepsi aljára piskótalapot helyezünk, meglocsoljuk a bor-kávé elegyével, majd megkenjük a krém felével. A piskóta másik felét ráhelyezzük, szintén meglocsoljuk, és megkenjük. Ha lehet, összesen három réteget készítsünk. A legtetejét megszórjuk kakaóporral. A süteményt hűtőbe helyezzük legalább 2-3 órára, felszeleteljük, és idény gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.