Zita szelet
Hozzávalók
A krémhez
porcukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
liszt | 1 evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
gesztenyemassza | 35 dekagramm | |
rum | 1 kevés | |
Ráma | 25 dekagramm |
A bevonáshoz
olaj | 2 evőkanál | |
---|---|---|
fehér csokoládé | 5 dekagramm | |
tortabevonó csokoládé | 15 dekagramm |
A tésztához
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
tojásfehérje keményre vert habja | 6 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
liszt | 6 evőkanál | |
darált dió | 15 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
víz | 6 evőkanál | |
porcukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Zita szelet a sok
Elkészítés
1
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát kétfelé vesszük. 25x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. Krém készítése: a Ramát a porcukorral és a rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük. A vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és felfőzzük. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.