Feltöltve:

Zita szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

porcukor15 dekagramm
tej3 dl
liszt1 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
gesztenyemassza35 dekagramm
rum1 kevés
Ráma25 dekagramm

A bevonáshoz

olaj2 evőkanál
fehér csokoládé5 dekagramm
tortabevonó csokoládé15 dekagramm

A tésztához

tojássárgája6 darab
tojásfehérje keményre vert habja6 darab
sütőpor0.5 csomag
liszt6 evőkanál
darált dió15 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
víz6 evőkanál
porcukor6 evőkanál

Desszertek: Zita szelet a sok

Elkészítés

1

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát kétfelé vesszük. 25x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. Krém készítése: a Ramát a porcukorral és a rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük. A vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és felfőzzük. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem