Feltöltve:

Zita szelet

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

porcukor15 dekagramm
tej3 dl
liszt1 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
gesztenyemassza35 dekagramm
rum1 kevés
Ráma25 dekagramm

A bevonáshoz

olaj2 evőkanál
fehér csokoládé5 dekagramm
tortabevonó csokoládé15 dekagramm

A tésztához

tojássárgája6 darab
tojásfehérje keményre vert habja6 darab
sütőpor0.5 csomag
liszt6 evőkanál
darált dió15 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
víz6 evőkanál
porcukor6 evőkanál

Desszertek: Zita szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát kétfelé vesszük. 25x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. Krém készítése: a Ramát a porcukorral és a rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük. A vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és felfőzzük. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem