Zöldcitromos-mentás torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
étkezési keményítő | 5 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 15 dekagramm |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
zselatin | 6 lap | |
tejszín | 5 dl | |
habfixáló | 1 csomag | |
mascarpone | 20 dekagramm | |
zöld citorm | 8 darab | |
menta | 2 csomag | |
cukor | 25 dekagramm | |
tej | 1.5 dl |
Desszertek: Zöldcitromos-mentás torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. A sütőporral, keményítővel elkevert lisztet átszitáljuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. A formába öntjük és megsütjük.
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Felverjük a tejszínt, félidőben a habfixálót hozzáadjuk, majd a mascarponeval óvatosan összeforgatjuk.
A lime-okat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. 3-nak a héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük. A maradék 5-nek kifacsarjuk a levét, amit a cukorral elkeverünk. A menta leveleit lecsipkedjük, néhányat a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyon apróra vágjuk.
A cukros lime-levet felmelegítjük, a kinyomkodott zselatinlapokat beletesszük, amikor a cukor már felolvadt, és a zselatinlapokat is feloldjuk benne. Kicsit kihűtjük, majd az apróra vágott mentaleveleket beleforgatjuk a lereszelt lime-ok héjával együtt. A Rama Vajas ízt kicsit felmelegítjük, de ne olvasszuk meg! A mascarponés krémbe forgatjuk, óvatosan. Végül a zselatinos lime-levet is beleöntjük és alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. (1 óra)
A tésztát három lapra vágjuk. Tejjel meglocsoljuk a lapokat, fél órát pihentetjük. A krémmel betöltjük a lapokat, a torta oldalát is bevonjuk vele, majd a félretett lime-gerezdekkel, mentalevelekkel/-bóbitával díszítjük. Hűtőben 1 órát pihentessük tálalás előtt, de előző nap is elkészíthető.