Feltöltve:

Zöldséges pite (pie)

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz2 dekagramm

A töltelékhez

póréhagyma1 darab
friss vagy fagyasztott brokkoli rózsa15 dekagramm
friss parajlevél15 dekagramm
Rama Vajas Íz4 dekagramm
csomag petrezselyem1 kis
gerezd fokhagyma1 nagy
só és őrölt feketebors1 kevés
tojás2 darab
Főzőtejszín1.5 dl
reszelt sajt15 dekagramm

A tészta nyújtásához

finomliszt1 darab

A pite alaptésztához

finomliszt3 dl
Rama Vajas Íz15 dekagramm
0.5 teáskanál
jéghideg víz2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a hideg Ramával nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon akkora (kb.30 centis) kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 26-27 centi átmérőjű, alacsony peremű, kikent formát kényelmesen kibélelhessük vele úgy, hogy pereme is legyen.

2. lépés

A tésztát villával megszurkáljuk, nehogy sütés közben felpúposodjon. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) 8 perc alatt elősütjük.

3. lépés

A póréhagymát megtisztítjuk, fél centi vastagon fölszeleteljük. A brokkolit kisebb rózsáira bontjuk. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket durvára vágjuk. A Ramát kissé megforrósítjuk, a pórét 5-6 perc alatt közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölaprított petrezselyemmel behintve 1-2 percig tovább pirítjuk, majd rászórjuk 2-3 percre a spenótot is. Megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, azután az elősütött tésztára halmozzuk.

4. lépés

Az időközben enyhén sós vízben roppanósra főzött, lecsöpögtetett brokkoli rózsát is rászórjuk. A tojásokat kissé felverjük, a tejszínnel elhabarjuk, enyhén megsózzuk, de egy kevés őrölt fehér borssal is fűszerezhetjük. A reszelt sajtot belekeverjük. A zöldségekre öntjük úgy, hogy mindenhová jusson belőle.

5. lépés

Forróra előmelegített sütőben (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 25-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirul. Nagy adag ropogós friss salátával tálaljuk

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem