Zselés piskóta
Hozzávalók
tojásfehérje | 10 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
darált dió | 20 dekagramm | |
zselés cukor | 20 dekagramm | |
liszt | 2 marék |
krem
tojássárgája | 10 darab | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
kakaó | 3 evőkanál | |
vanília | 1 darab | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Zselés piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a diót a zselés cukrot feldarabolva és a lisztet. Zsírozott vagy sütőmargarinozott és lisztezett tepsiben megsütjük. A krémhez a tojássárgát a porcukorral gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd hozzáadjuk a kakaót és a vaníliát. Ha kihűlt hozzáadjuk a Ramát is. Rákenjük a piskóta tetejére, majd megszórjuk a darabolt zselés cukorral.