Zserbó
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 30 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 30 dl | |
tej | 1 dl | |
tojás sárgája | 2 darab | |
rum | 1 dl | |
élesztő | 20 gramm | |
sima liszt | 60 dekagramm | |
darált dió | 40 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi | |
tortabevonó | 15 dekagramm | |
baracklekvár | 40 dekagramm |
Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, margarint a 2 tojás sárgáját, sót, szódabikarbónát és a tejben előre megfuttatott élesztőt - mindent jól összedolgozunk. A kész tésztát 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát 3 részre osztjuk, egyenként kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kikent tepsibe kerül a tészta, majd a lekvár, dió és cukor fele. Erre a 2. tészta, ugyanúgy a töltelék. Végül lefedjük a 3. lappal. Villával megszurkáljuk, majd meleg helyen 1 órát pihentetjük. A tetejét megkenjük a tojás fehérjével. Ezután kb. 170 fokon 20 - 25
perc alatt készre sütjük. Hagyjukuk kihűlni, majd leöntjük csokimázzal.