Feltöltve:

Zserbó

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt45 dekagramm
zsír15 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tej1.5 dl
élesztő2 dekagramm
tojás2 darab
1 kevés

A töltelékhez

baracklekvár40 dekagramm
darált dió20 dekagramm
porcukor20 dekagramm

A csokimázhoz

étcsoki10 dekagramm
tejcsoki10 dekagramm
Rama margarin10 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük a lapokat.

2

Először megkenjük a lekvár felével, majd az összekevert dió és porcukor felét rászórjuk. Rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük és megszórjuk. Rátesszük a harmadik lapot és 1-2 órát pihentetjük.
Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd közepes lángnál kisütjük.

3

Megvárjuk míg teljesen kihűl a tészta.
A csokimáz hozzávalóit gőz fölött összefőzzük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem