Zserbó
Zserbó
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 45 dekagramm
    • zsír - 15 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • tej - 1.5 dl
    • élesztő - 2 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • só - 1 kevés

    A töltelékhez

    • baracklekvár - 40 dekagramm
    • darált dió - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    A csokimázhoz

    • étcsoki - 10 dekagramm
    • tejcsoki - 10 dekagramm
    • Rama margarin - 10 dekagramm
    • étolaj - 2 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük a lapokat.
    2. Először megkenjük a lekvár felével, majd az összekevert dió és porcukor felét rászórjuk. Rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük és megszórjuk. Rátesszük a harmadik lapot és 1-2 órát pihentetjük. Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd közepes lángnál kisütjük.
    3. Megvárjuk míg teljesen kihűl a tészta. A csokimáz hozzávalóit gőz fölött összefőzzük, és bevonjuk vele a kihűlt tésztát.