A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a Ramával. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat: az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 ek. olajjal, a fehér csokoládét 1 tk. étolajjal. A felolvadt barna csokit rásimítjuk, majd a fehérrel díszítjük.