A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Közben a rumot is meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk, és addig kevergetjük amíg el nem olvad benne. Ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, a tojások sárgájával, a fél mokkáskanál szódabikarbónával meg a sóval tésztává gyúrjuk. Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk. A diót a lekvárral meg a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk és egyenként, lisztezett deszkán tepsi nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyiket a Ramával kikent tepsibe fektetjük, majd a diókrém felét rásimítjuk. Erre kerül a második tésztalap. A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával betakarjuk. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél valamivel kisebb hőfokon 45-50 percig sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt zserbó tetejére simítjuk. Megvárjuk amíg megdermed, majd 5x2 centis szeletekre vágjuk.