Feltöltve:

Zserbó

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz37 dekagramm
víz1 evőkanál
tejföl1 dl
tojás1 darab
citromlé1 teáskanál
cukor20 dekagramm
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
rum dl
porcukor10 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
kakaópor4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
darált dió35 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
savanyú lekvár40 evőkanál

Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Egy kevés lisztet összekeverünk sütőporral. A többi lisztben a Rama margarint, az egész tojást, a vaníliás cukrokat, a cukrot és a fél citrom levét összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A kigyűrt tésztát 1 óra hosszán át hűvös helyen pihentetjük.

2

A töltelékhez az összetevőket összekeverjük és két egyenlő részre osztjuk.

3

A tésztát egy óra pihentetés után újra összegyúrjuk és három részre osztjuk.
A tésztarészeket kinyújtjuk, és kimargarinozott tepsibe helyezzük az első réteget, melyre egy réteg, ízlés szerinti mennyiségű lekvár, majd a diótöltelék kerül, erre újra tészta, lekvár és diótöltelék.
A zserbót a harmadik adag tésztaréteggel fedjük le.

4

Előmelegített sütőben, 2-3-as fokozaton, 180-200 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Amíg a zserbó sül, közepes lángon sűrűre főzzük a kakaóporból, a margarinból, a cukorból és a kevés vízből készített csokoládés mázat.
Miután a máz sűrűre főtt, levesszük a lángról és hozzákeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kávéskanál citromlevet.

5

A zserbót a tepsiből kifordítjuk a tésztát, és megkenjük a csokoládés mázzal. Még legalább egy óra hosszán át még pihentetjük és csak azután szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem