Zserbó
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
víz | 50 milliliter | |
tejföl | 3 evőkanál | |
cukor | 6 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
élesztő | 2 dekagramm | |
sárgabarack lekvár | 1 darab | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
darált dió | 25 dekagramm | |
vanília kikapart belseje | 1 darab |
Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés

1
Egy tálba tesszük a lisztet és a margarint jól elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a cukrot a tejföllel elkevert élesztőt, a sót, a tojássárgáját, és jól összegyúrjuk. 3 részre osztjuk.

2
Kinyújtjuk az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a diós keverék felével amit összekevertünk a cukorral, vaníliával.

3
Kinyújtjuk a második lapot is, és rátesszük az elsőre, ezt is megkenjük a lekvárral, megszórjuk a maradék dióval, majd a 3. lapot is kinyújtjuk és rátesszük.
Villával megszurkáljuk és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre amíg szép barna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.