Feltöltve:

Zserbó

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája2 darab
Rama Vajas Íz25 dekagramm
víz50 milliliter
tejföl3 evőkanál
cukor6 dekagramm
liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
élesztő2 dekagramm
sárgabarack lekvár1 darab
kakaópor2 dekagramm
darált dió25 dekagramm
vanília kikapart belseje1 darab

Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

Zserbó elkészítés 1. lépés képe
1

Egy tálba tesszük a lisztet és a margarint jól elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a cukrot a tejföllel elkevert élesztőt, a sót, a tojássárgáját, és jól összegyúrjuk. 3 részre osztjuk.

Zserbó elkészítés 2. lépés képe
2

Kinyújtjuk az első lapot beletesszük a tepsibe, megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a diós keverék felével amit összekevertünk a cukorral, vaníliával.

Zserbó elkészítés 3. lépés képe
3

Kinyújtjuk a második lapot is, és rátesszük az elsőre, ezt is megkenjük a lekvárral, megszórjuk a maradék dióval, majd a 3. lapot is kinyújtjuk és rátesszük.
Villával megszurkáljuk és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre amíg szép barna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.

Zserbó elkészítés 4. lépés képe
4

Ha kihűlt elkészítjük a csoki mázat.
A cukrot a kakaóval és a vízzel egy kicsi edénybe elkeverjük és sűrűre főzzük. ( pár perc) Ha elég sűrű levesszük a tűzről beletesszük a margarint, ettől lesz szép fényes, jól elkeverjük.

Zserbó elkészítés 5. lépés képe
5

A kihűlt süteményre öntjük, hagyjuk hogy megszilárduljon rajta, és felvághatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem