Feltöltve:

Zserbó

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 evőkanál
tejföl4 evőkanál
olaj1 evőkanál
cukor6 dekagramm
liszt50 dekagramm
dió30 dekagramm
1 teáskanál
sütőpor1 csomag
tojássárga3 darab
kakaópor3 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
baracklekvár50 dekagramm

Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, belerakunk minden hozzávalót és jól összedolgozzuk. A tésztából 3 kis cipót készítünk és fél óráig pihentetjük.

2

Az első cipót kinyújtjuk, belerakjuk a kikent, kilisztezett tepsibe, bekenjük lekvárral, rászórjuk a cukrozott diót, majd a következő cipót is kinyújtjuk, azt ráhelyezzük az első rétegre, azt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval és a tetejére rátesszük az utolsó kinyújtott lapot. Villával megbökdössük a tetejét, 180 fokon 40 percig sütjük.

3

Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a csokimázat: a Rámát felolvasztjuk, belerakjuk a cukrot és kézi habverővel keverjük. Utána beletesszük a kakaóport, majd az olajat és csomómentesre jól kikeverjük. Hűlni hagyjuk, de amikor még kissé folyós az állaga, ráöntjük a kisült zserbó tetejére és elsimítjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem