Zserbó
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 4 evőkanál | |
---|---|---|
tejföl | 4 evőkanál | |
olaj | 1 evőkanál | |
cukor | 6 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
dió | 30 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojássárga | 3 darab | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
baracklekvár | 50 dekagramm |
Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, belerakunk minden hozzávalót és jól összedolgozzuk. A tésztából 3 kis cipót készítünk és fél óráig pihentetjük.
Az első cipót kinyújtjuk, belerakjuk a kikent, kilisztezett tepsibe, bekenjük lekvárral, rászórjuk a cukrozott diót, majd a következő cipót is kinyújtjuk, azt ráhelyezzük az első rétegre, azt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval és a tetejére rátesszük az utolsó kinyújtott lapot. Villával megbökdössük a tetejét, 180 fokon 40 percig sütjük.
Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a csokimázat: a Rámát felolvasztjuk, belerakjuk a cukrot és kézi habverővel keverjük. Utána beletesszük a kakaóport, majd az olajat és csomómentesre jól kikeverjük. Hűlni hagyjuk, de amikor még kissé folyós az állaga, ráöntjük a kisült zserbó tetejére és elsimítjuk.