Zserbó
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm |
---|---|
liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tej | 0.5 dl |
tojássárgája | 1 darab |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
élesztő | 1 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tejföl | 2 evőkanál |
Töltelék
darált dió | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
baracklekvár | 1 darab |
rum | 1 darab |
Máz
étcsoki | 15 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a Ramával. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Az első lappal kibéleljük a tepsit, megkenjük lekvárral, meglocsoljuk rummal, rászórjuk a cukros dió felét. Erre a másik lapot tesszük, ugyanígy megkenjük, majd villával megszurkáljuk és a harmadik lappal befedjük. Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 30 percig sütjük és csokimázzal bevonjuk.