Feltöltve:

Zserbó

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor5 dekagramm
liszt35 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej1 dl
tojás1 darab
sütőpor1 csipetnyi
élesztő1 dekagramm
1 csipetnyi

Töltelék

darált dió20 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Máz

csoki10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej5 evőkanál
baracklekvár1 darab

Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Először az élesztőt felfuttatom a tejben és egy kockacukrot teszek bele. A lisztet, amibe egy csipet sütőport is tettem és a Ramát egyenletesen eldolgozom, ameddig szép morzsás nem lesz. Hozzáadom a cukrot, a felfuttatott élesztőt a tejjel, a csipet sót és jól összedolgozom. Addig dagasztom, ameddig el nem válik a kezemtől és az edény falától. Négy részre osztjuk a tésztát és nagy, tepsi nagyságára nyújtjuk. Beletesszük az első tésztaréteget, rá a lekvár és a dió. Kicsit meglocsoljuk az olajjal, hogy sülés után ne essen darabjaira a sütink és ne legyen olyan száraz.. Jöhet a következő réteg tészta, lekvár dió és így tovább ameddig el nem fogynak a tészták. Ezt követően 1 órát hagyjuk kelni. Az egy óra elteltével megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon majd jönni. 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Ha pirulni kezd a teteje akkor jó, de tűpróbával ellenőrizzük. Tetejére csokimáz jön.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem