Feltöltve:

Zserbó

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor5 dekagramm
liszt35 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej1 dl
tojás1 darab
sütőpor1 csipetnyi
élesztő1 dekagramm
1 csipetnyi

Töltelék

darált dió20 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Máz

csoki10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tej5 evőkanál
baracklekvár1 darab

Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Először az élesztőt felfuttatom a tejben és egy kockacukrot teszek bele. A lisztet, amibe egy csipet sütőport is tettem és a Ramát egyenletesen eldolgozom, ameddig szép morzsás nem lesz. Hozzáadom a cukrot, a felfuttatott élesztőt a tejjel, a csipet sót és jól összedolgozom. Addig dagasztom, ameddig el nem válik a kezemtől és az edény falától. Négy részre osztjuk a tésztát és nagy, tepsi nagyságára nyújtjuk. Beletesszük az első tésztaréteget, rá a lekvár és a dió. Kicsit meglocsoljuk az olajjal, hogy sülés után ne essen darabjaira a sütink és ne legyen olyan száraz.. Jöhet a következő réteg tészta, lekvár dió és így tovább ameddig el nem fogynak a tészták. Ezt követően 1 órát hagyjuk kelni. Az egy óra elteltével megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon majd jönni. 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Ha pirulni kezd a teteje akkor jó, de tűpróbával ellenőrizzük. Tetejére csokimáz jön.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem