Zserbó
Desszertek: Zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
Először az élesztőt felfuttatom a tejben és egy kockacukrot teszek bele. A lisztet, amibe egy csipet sütőport is tettem és a Ramát egyenletesen eldolgozom, ameddig szép morzsás nem lesz. Hozzáadom a cukrot, a felfuttatott élesztőt a tejjel, a csipet sót és jól összedolgozom. Addig dagasztom, ameddig el nem válik a kezemtől és az edény falától. Négy részre osztjuk a tésztát és nagy, tepsi nagyságára nyújtjuk. Beletesszük az első tésztaréteget, rá a lekvár és a dió. Kicsit meglocsoljuk az olajjal, hogy sülés után ne essen darabjaira a sütink és ne legyen olyan száraz.. Jöhet a következő réteg tészta, lekvár dió és így tovább ameddig el nem fogynak a tészták. Ezt követően 1 órát hagyjuk kelni. Az egy óra elteltével megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon majd jönni. 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Ha pirulni kezd a teteje akkor jó, de tűpróbával ellenőrizzük. Tetejére csokimáz jön.