Zserbó (cukormentes)
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 18 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tej | 1 dl | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
porédesítő | 3 evőkanál |
Töltelékhez
dió | 15 dekagramm | |
---|---|---|
porédesítő | 10 gramm | |
lekvár | 20 dekagramm |
Tetejére
kakaópor | 1 darab | |
---|---|---|
édesítő | 1 darab | |
forróvíz | 1 darab |
Desszertek: Zserbó (cukormentes) a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, majd három részre osztjuk.
2
Kinyújtunk egy tésztalapot, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és szórunk rá az édesítővel elkevert dióból, majd betakarjuk a második tésztalappal.
3
Újból lekvár és dió következik, végül betakarjuk a harmadik tésztalappal. Villával megszurkáljuk és egy órán át meleg helyen kelni hagyjuk.
4
Ezután előmelegített sütőben, takarékon kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, akkor csokimázzal vonjuk be.