Zserbó (cukormentes)
Zserbó (cukormentes)
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 35 dekagramm
    • Ráma - 18 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tej - 1 dl
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • porédesítő - 3 evőkanál

    Töltelékhez

    • dió - 15 dekagramm
    • porédesítő - 10 gramm
    • lekvár - 20 dekagramm

    Tetejére

    • kakaópor - 1 darab
    • édesítő - 1 darab
    • forróvíz - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, majd három részre osztjuk.
    2. Kinyújtunk egy tésztalapot, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és szórunk rá az édesítővel elkevert dióból, majd betakarjuk a második tésztalappal.
    3. Újból lekvár és dió következik, végül betakarjuk a harmadik tésztalappal. Villával megszurkáljuk és egy órán át meleg helyen kelni hagyjuk.
    4. Ezután előmelegített sütőben, takarékon kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, akkor csokimázzal vonjuk be.