Feltöltve:

Zserbó / Gerbeaud szelet

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tejföl1 dl
tojás1 darab
cukor1 teáskanál
tej dl
liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
porcukor10 dekagramm
élesztő2 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált dió25 dekagramm
tortabevonó20 dekagramm
baracklekvár30 dekagramm

Desszertek: Zserbó / Gerbeaud szelet a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 1. lépés képe
1

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a kávéskanál cukrot és az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk addig, amíg felfut.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 2. lépés képe
2

A lisztet a margarinnal morzsoljuk el, amíg nem marad benne margarindarab. Ekkor tegyük hozzá a porcukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót, és az 1 dl. tejfölt.
Gyúrjuk össze, hogy cipószerűen összeálljon a tészta.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 3. lépés képe
3

Vágjuk szét 4 egyenlő részre, szórjuk meg kicsit liszttel a tetejét, és takarjuk le, majd hagyjuk pihenni fél órát.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 4. lépés képe
4

Margarinozzunk, majd lisztezzünk ki egy kb. 30x40 cm-es tepsit.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 5. lépés képe
5

A dió töltelékhez a darált diót keverjük össze a porcukorral.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 6. lépés képe
6

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki az első negyedét a tésztának akkorára, amekkora a tepsi.
Terítsük a tepsibe, kenjük meg a lekvár harmadával, és szórjuk meg a cukros dió harmadával.
Erre jöhet a második kinyújtott lap, lekvár, dió, majd a harmadik, megint lekvár és dió, és a tetejét lappal zárjuk.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 7. lépés képe
7

Szurkáljuk meg villával a tetejét, így nem fog felhólyagosodni.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 8. lépés képe
8

Előmelegített sütőben közepes hőfokon (kb. 180C°) 35-40 percig sütjük.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Zserbó / Gerbeaud szelet elkészítés 9. lépés képe
9

Tördeljük a csokit egy forró vízbe állított lábaskába, és olvasszuk fe. Ha teszünk bele egy pici Rama margarint szebb fénye lesz a sütinknek.
Ezt a csokit kenjük a sütemény tetejére, és egyenletesen simítsuk el.
Amíg teljesen meg nem keményedett, addig ne szeleteljük fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem