Zserbó muffin
Hozzávalók
Csokoládémáz
Rama Vajas Íz | 7 dekagramm | |
---|---|---|
étcsokoládé | 10 dekagramm |
Tésztéhoz
puha Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
durvára vágott, pörkölt dió | 12 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
sárgabaracklekvár (lehet sütésálló is) | 3 evőkanál | |
sütésálló sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál) | 12 teáskanál |
Desszertek: Zserbó muffin a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, illetve a vanillincukorral.
Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a durvára vágott dióval. Keverjünk hozzá három evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.
Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt.
Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 18-20 percig.
A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá a Rama Vajas Ízt.
A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, kb. 12 muffin lesz belőle.