Feltöltve:

Zserbó muffin

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Csokoládémáz

Rama Vajas Íz7 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm

Tésztéhoz

puha Rama Vajas Íz15 dekagramm
cukor10 dekagramm
vanillincukor1 csomag
tojás2 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csomag
durvára vágott, pörkölt dió12 dekagramm
tej1 dl
sárgabaracklekvár (lehet sütésálló is)3 evőkanál
sütésálló sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)12 teáskanál

Desszertek: Zserbó muffin a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, illetve a vanillincukorral.

2

Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.

3

A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a durvára vágott dióval. Keverjünk hozzá három evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.

4

A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.

5

Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt.
Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 18-20 percig.

6

A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá a Rama Vajas Ízt.
A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, kb. 12 muffin lesz belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem