Zserbó szelet
Hozzávalók
élesztő | 2 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 1 teáskanál | |
liszt | 35 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
tojás | 1 darab |
Desszertek: Zserbó szelet a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
2 dkg élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felforralunk. 35 dkg lisztet, 20 dkg Ramával elmorzsolunk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az 5 dkg cukrot, az 1 tojást és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35-25 cm-es nagyságú, sütőlemez méretre nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük cukorral kevert dióval. Ráhelyezzük a másik lapot, hasonló képen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és 1 órán át kelesztjük. Csokimázat öntünk rá.