Zserbó szelet
Zserbó szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • élesztő - 2 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • liszt - 35 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. 2 dkg élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felforralunk. 35 dkg lisztet, 20 dkg Ramával elmorzsolunk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az 5 dkg cukrot, az 1 tojást és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35-25 cm-es nagyságú, sütőlemez méretre nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük cukorral kevert dióval. Ráhelyezzük a másik lapot, hasonló képen kenjük és szórjuk meg, majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és 1 órán át kelesztjük. Csokimázat öntünk rá.