Feltöltve:

Zserbó szelet

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokoládé

A tésztához

kristálycukor10 dekagramm
tej2 evőkanál
Dr. Oetker Instant Élesztő2 dekagramm
tojás1 darab
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
finomliszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A csokoládémázhoz

étcsokoládé10 dekagramm
Ráma10 dekagramm

A rátéthez

rum1 evőkanál
kristálycukor20 dekagramm
sárgabaracklekvár25 dekagramm
darált dió30 dekagramm

Desszertek: Zserbó szelet a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt két kanál langyos tejben elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a cukrot. A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást és az élesztőt, majd tésztát gyúrunk belőle. Ezután hagyjuk piheni. A diót a cukorral, a lekvárt egy kanál rummal elkeverjük. A tésztát három részre osztjuk és sodrófával a tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit kikenjük Ramával, az aljába fektetjük a tészta első harmadát, rákenjük a lekvár felét és megszórjuk a fele cukorral elkevert darált dióval. Ráfektetjük a következő tésztaréteget, ugyanúgy megkenjük és letakarjuk az utolsó tésztaréteggel. A tésztát megszurkáljuk és hagyjuk egy óra hosszát kelni. Előmelegített sütőben világosbarna színűre sütjük. A csokoládémázhoz az összetördelt csokoládét Ramával keverés közben gőz fölött felolvasztjuk. A kihűlt süteményt bevonjuk a mázzal, Megvárjuk, hogy megszilárduljon és a zserbót felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem