Feltöltve:

Zserbó szelet

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt35 dekagramm
cukor5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás1 darab
tej1 dl
élesztő2 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi
darált dió15 dekagramm
kristálycukor12 dekagramm
citromhéj1 darab
baracklekvár1 darab
étbevonó1 tábla
étolaj5 evőkanál

Desszertek: Zserbó szelet a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A cukros tejet felmelegítjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. A hozzávalókra öntjük és összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk. Ramával kikent, lisztezett tepsibe fektetjük. Az első kinyújtott lapot megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukrozott dióval. Jön a következő lap, melyre újból lekvárt, illetve diót teszünk és befedjük a 3. lappal. Egy órát hagyjuk meleg helyen kelni. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt leöntjük a csokimázzal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem