Zserbó szelet
Hozzávalók
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 5 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
tej | 1 dl | |
élesztő | 2 dekagramm | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
darált dió | 15 dekagramm | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
citromhéj | 1 darab | |
baracklekvár | 1 darab | |
étbevonó | 1 tábla | |
étolaj | 5 evőkanál |
Desszertek: Zserbó szelet a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A cukros tejet felmelegítjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. A hozzávalókra öntjük és összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk. Ramával kikent, lisztezett tepsibe fektetjük. Az első kinyújtott lapot megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukrozott dióval. Jön a következő lap, melyre újból lekvárt, illetve diót teszünk és befedjük a 3. lappal. Egy órát hagyjuk meleg helyen kelni. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt leöntjük a csokimázzal.