Zserbó szelet
Zserbó szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 5 dekagramm
  • liszt - 35 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • tojás - 1 darab
  • élesztő - 2 dekagramm

Töltelék

  • darált dió - 25 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • lekvár - 1 pohár

Tetejére

  • főzőcsoki - 1 tábla

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és egy kiskanál cukorral. A többi alapanyaggal összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral és meghintjük a porcukros dióval. Ráhelyezzük a második lapot és hasonlóképpen kenjük, majd szórjuk meg. A harmadik lappal befedjük. A tésztát megszurkáljuk és kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a tetejére csokimázat teszünk.