Feltöltve:

Zserbógolyó

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

aszalt sárgabarack15 dekagramm
darált dió15 dekagramm
narancslikőr, vagy konyak3 cl
víz1 evőkanál
porcukor2 evőkanál
baracklekvár1 evőkanál
rum1 teáskanál

A bevonathoz

ét tortabevonó15 dekagramm
olaj1 teáskanál

Desszertek: Zserbógolyó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A barackot apró darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk az alkohollal és 1 evőkanál vízzel, így kb. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle, majd gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk, (segítségül fogpiszkálót használhatunk). Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rakjuk, és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem