Feltöltve:

Zserbótorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

liszt3 evőkanál
kristálycukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz35 dekagramm
rum2 evőkanál
sárgabarack lekvár2 evőkanál
tej6 dl
cukor3 evőkanál
tojássárgája3 darab

A csokimázhoz

kakaó3 evőkanál
liszt3 kávéskanál
víz3 evőkanál
kristálycukor12 dekagramm

A tésztához

liszt60 dekagramm
Rama Vajas Íz15 dekagramm
kristálycukor5 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
olvasztott méz4 evőkanál
tejföl4 evőkanál
tojás2 egész

Desszertek: Zserbótorta a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd 5 részre osztjuk, és pihentetés után laponként kisütjük.

2

A krémhez 3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd 3 evőkanál lisztet keverünk hozzá. Ezt a masszát 6 dl forrásba lévő tejjel péppé főzzük, majd, ha kihűlt 2 evőkanál sárgabaracklekvárral és 2 evőkanál rummal elkeverjük.

3

35 dkg Rama Vajas ízt 20 dkg kristálycukorral habosra keverünk, és ha a pép kihűlt, a pépet adagolva elkeverjük a margarinos cukorral. (Így olvad el a cukor.)

4

Az 5 lapot egyenletesen megtöltjük a krémmel. A tetejére csoki mázt öntünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem