Feltöltve:

Zsuzsa almáspitéje

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

édes alma2 kilogramm
kristálycukor6 evőkanál
őrölt fahéj ízlés szerint1 kevés
őrölt szegfűszeg1 kevés
őrölt csillagánizs1 kevés
őrölt kardamom1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
kekszmorzsa (kb)4 evőkanál
tojássárgája a kenéshez1 darab

Tészta

liszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
rum1 evőkanál
1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
tejföl1 dl
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Zsuzsa almáspitéje a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

Az almát meghámozzuk, majd, lereszeljük és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk.

2

Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel. Félretesszük és a tészta hozzávalóit a robotgéppel összegyúrjuk. A tepsit Ramával kikenjük és lisztezzük. A tésztát két lapra kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe rakjuk és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a kekszmorzsával és az almát ráterítjük, végül rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával és ráterítjük a másik lapot. Ezt is villával megszurkáljuk és végül tojással vékonyan lekenjük.

3

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockákra szeleteljük. Istenien finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem