Zsuzsenka puncstortája
Hozzávalók
cukor | 8 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
Ráma | 35 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojás | 8 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 12.5 dekagramm | |
puncs ízű pudingpor | 1 csomag | |
piros ételfesték | 2 csepp | |
rumaroma | 2 csepp | |
mazsola | 0.5 csomag | |
porcukor | 12.5 dekagramm | |
citromlé | 2 evőkanál | |
piros ételfesték | 2 csepp |
Desszertek: Zsuzsenka puncstortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Nyolc tojássárgát, 8 ek kristálycukrot, 8 ek lisztet és egy csomag sütőport összekeverünk, a nyolc tojásfehérjét pedig felverjük habnak, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert anyaghoz. Ramával kikent, lisztezett 26 cm-es kerek tortaformába öntjük a keveréket és 180 fokon megsütjük, kb 15-20 perc alatt. Közben 3 dl tejet és a puncs ízű pudingport összekeverünk, megfőzzük, úgy hogy fényes legyen a teteje és kemény. 35 dkg Ramát és 25 dkg porcukrot kikeverünk robotgéppel, majd a kihűlt pudingot elkeverjük benne. Ha nem elég intenzív a színe, tegyünk bele egy kis ételfestéket. Egy tálkába a mazsolát beáztatjuk rumaromába, majd ha átvette kissé az ízt, akkor belekeverjük a krémbe és már kenhetjük is. De előbb még három részre ügyesen el kell vágni a kihűlt piskótát. Ha ez megvan megkenjük a krémmel úgy, hogy a krémet négyfelé osztjuk, mert a torta külsejére is kenjünk. Egy marék darált diót tapasztunk az oldalára. Megcsináljuk a mázat: 12,5 dkg porcukrot 1, esetleg 2 kanál citromlével és egy kevés málna piros ételfestékkel elkészítjük. Ráöntjük a tortára és cukorgyöngyökkel díszítjük. Jó étvágyat.