Zsuzsi szelet
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
liszt | 50 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás sárgája | 2 darab | |
rum | 3 evőkanál | |
tojásfehérje | 4 darab | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
kakaó | 3 evőkanál | |
lekvár | 3 evőkanál |
Desszertek: Zsuzsi szelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához a lisztet és a sütőport margarinnal elmorzsoljuk,majd a cukorral,tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.
2
3 db 30 x 30 cm-es lapokat nyújtunk. Előmelegített sütőben 170 fokon egyenként 12 perc alatt megsütjük. Amikor kihűltek az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.
3
Krémhez a margarint és a cukrot habosra keverjük rummal,lekvárral és a kakaóval ízesítjük,majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük.
4
Kemény habbá verjük a tojások fehérjét vízgőz fölött, hozzáadjuk a cukrot és 4-5 percig tovább verjük.Tésztára kenjük,majd olvasztott csokit csorgatunk rá villával "megfésüljük"majd betesszük a hűtőbe hogy megdermedjen!