Feltöltve:

Zsuzsi szelet

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

liszt5 csapott evőkanál
tej5 dl
tojássárgája3 darab
Ráma15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
zselés cukor1 csomag
zacskó babapiskóta1 kis
rum1 evőkanál

Tészta

liszt20 dekagramm
Ráma5 dekagramm
porcukor5 dekagramm
szalagáré1 kávéskanál
tojás1 darab
kakaópor1 kávéskanál

Csokoládémáz

porcukor15 dekagramm
kakaópor4 evőkanál
Ráma3 dekagramm
forró víz4 evőkanál

Desszertek: Zsuzsi szelet a sok

Elkészítés

1

A tésztát annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható legyen és két lapot sütünk belőle.

2

A krémhez először a liszttel és a tejel, valamint a tojások sárgájával sűrű krémet főzünk. A Ramát a porcukorral kikeverjük, vaníliával ízesítjük és ha kihűlt a főzött krém, akkor összekeverjük vele. Az apróra vágott zselés cukrot belekeverjük.

3

Megkenjük az első lapot a krémmel és sorba rakjuk a babapiskótát. A babpiskótát meglocsoljuk egy kis rummal, majd a többi krémet ráhalmozzuk, végül a másik lapot rátesszük.

4

A csokimáz hozzávalóit kikeverjük és a süti tetejére kenjük, majd dermedésig hűtőbe tároljuk. Nagyon fincsi és mutatós.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem