Zumbatorta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 2 bögre |
---|---|
cukor | 2 bögre |
reszelt sárgarépa | 3 bögre |
olaj | 1.5 bögre |
darált dió | 1.5 bögre |
tojás | 4 darab |
sütőpor | 1 csomag |
fahéj | 1 darab |
só | 1 darab |
gyömbér | 1 darab |
szerecsendió | 1 darab |
vaniliaaroma | 1 üvegcse |
krem
krémsajt | 50 dekagramm |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
vaniliaaroma | 1 kevés |
habfixáló | 1 csomag |
Desszertek: Zumbatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet, a sütőport, a sót, és a fűszereket összekeverem.
2
Az olajat és a cukrot habverővel összekeverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.
3
A tojásos masszához hozzáadom a lisztes keveréket és csomómentesre keverem.
4
A sárgarépát is hozzáadom, annyit, hogy még önthető legyen.
5
Előmelegített sütőben 180 fokon egy órán át sütjük, majd kihűlés után kettévágjuk.
6
A krémhez a krémsajtot összekeverjük a porcukorral, a vaníliával és a habfixálóval.
7
A kihűlt torta egyik lapját megkenjük a sajtkrémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot.
8
Tetszés szerint díszíthető, marcipánnal, cukormázzal, stb.