Almás finomságok, melyek tutira mosolyt csalnak az arcodra!
Ki ne ismerné, és imádná a klasszikus almáspitét? Gyermekkorunk jólismert, édes, omlós finomsága, a vasárnapi ebédek megkoronázója. Ahány ház, annyi szokás, mégis az alap mindenhol ugyanaz, sok-sok alma, és még egy kis alma. A fahéj is kötelező elem, de ha éppen kísérletező kedvedben vagy, nyugodtan próbáld ki más kombinációkkal is, például egy kis gyömbér és szerecsendió is tökéletesen illik az alma zamatos ízéhez. Ha éppen extra kényeztetésre vágysz, tálald a langyos almás pitét egy gombóc jéghideg vanília fagyival, meghökkentően csodás ízélményben lesz részed!
Imádjuk a muffint, minden ízben, de az almás-fahéjas számára külön kis tartunk fenn a szívünkben. Benne van minden, amit az almáspite nyújt ízben és hangulatban, csak éppen ezt sokkal egyszerűbben és gyorsabban elkészíthetjük, így akár a tésztanyújtástól rettegő, még bátortalan cukrásztanoncok is bátran nekiveselkedhetnek. Tökéletes vendégváró finomság, hiszen nem kell mindenkinek külön tányér és evőeszköz sem hozzá, így megúszod a sok mosogatnivalót is! Extra díszítésként helyezz a tetejére egy szelet házi szárított almát, nem győzik majd a vendégeid találgatni, hogy melyik drága cukrászdából szerezted ezt a gourmet finomságot!
Van egy jó hírünk azok számára is akik az egészséges életmód hívei, az almás süteményeknek nem kell feltételnül hízlaló cukorbombának lenniük! Sőt, ha már a lisztet is száműzted a spájz polcairól, ez az almás lepény tökéletes választás számodra! Cukor és lisztmentes, az íze viszont fenomenális, még azok is élvezettel fogják fogyasztani, akik az egészséges ételek említésétől is a falra másznak. Ha a zab származására is ügyelsz, akkor még gluténérzékeny vendégeidnek is nyugodtan tálalhatod!
Az alma sokszínűségét mutatja ez a recept is, hiszen nemcsak a fahéjjal alkot ez az ínycsiklandó gyümölcs, hanem a karamellával is. Az almás ízesítés szinte mindig bekerül a választékba, ha már egyszer nekiállunk rétest sütni, ez az ízkombináció pedig még a klasszikusnál is finomabb, próbáld ki legközelebb! Bár a rétes hagyományosan újévkor örvend a legnagyobb népszerűségnek, mi mégis arra bíztatnánk, hogy süsd meg most, ugyanis a frissen szedett almánál nincsen finomabb!
Egyszerűen nem tudunk betelni azokkal a receptekkel, ahol a hagyományos ízek keverednek az újakkal, modern, formabontó elegyet alkotva. Pont erre jó példa ez az almáspités sajttorta, ami két kedvenc receptünket olvasztja össze valami teljesen ellenállhatatlanná. Ha te is imádod az almáspitéért és a sajttortáért külön-külön, ezért a fúzióért teljesen odaleszel.
Extra almás tippek:
1. Csepegtess egy kevés citromlevet a reszelt almára, megakadályozza, hogy bebarnuljon!
2. Ha sok almás süteményt sütsz, szerezz be egy almacsumázót, ezzel könnyedén eltávolíthatod a magházat egy mozdulattal!
3. Fogyassz rendszeresen almacetet, hiszen jóttesz a bőrnek és az emésztést is megkönnyíti!