Befőzési tippek és finom sütemények a Ramatól

2017. 07. 26.
comment 0 komment
Szépen lassan telik a nyár, de még nyugodtan belefeledkezhetünk, messze még a vége. Sok gyümölcs, mint például a málna, eper, meggy, cseresznye finom íze talán már csak édes emlék, hacsak nem kerültek kicsi üvegekbe zárva a kamra polcaira.

Nincs még késő befőzni!

Egres (vagy más néven piszke), ribizli, feketeszeder, nektarin, kajszi vagy őszibarack még augusztusban is érő gyümölcsök. Az alma és körte pedig szeptemberben mutatja meg legfinomabb oldalát.. Mindezekből csodás lekvárokat készíthetünk. Nézzünk hát ki a piacra, s vegyünk belőlük egy keveset vagy éppen sokat! Élvezzük a friss gyümölcs illatát, ízét magában, vagy akár süteménybe sütve!

Raktározzunk el a csodás ízeket későbbre is, hogy a reggeli kalácsra kenve, vagy finom süteménybe töltve újra felidézhessük a nyarat!

Nem kell nagy mennyiségekre gondolni, amikor lekvár főzésről van szó. Egyrészt könnyebb bánni kevesebb 1-3 kg gyümölccsel otthoni körülmények között, másrészt a kevesebb mennyiségekkel teret kaphatunk a kísérletezésre.

Manapaság a piacokon és más kézműves vásárokon is rengeteg kézműves termékkel találkozhatunk, sokban különleges, vagy csak épp szokatlan íz-párosításokkal.

Próbáljuk ki mi is ezeket! Párosítsunk különböző gyümölcsöket, használjunk fűszereket! Készítsünk lekvárt pl. bazsalikom, gyömbér, bodza, vanília, fahéj vagy levendula felhasználásával!

 

A lekvár bármilyen gyümölcsből készülhet, de fontos, hogy szép, érett és egészséges darabot használjunk csak. Így biztosan finom lesz az íze hónapokkal később is, amikor kinyitjuk az üveget.

A saját lekvárunkból süssünk családunknak finomabbnál finomabb süteményeket!

 

Kezdőknek is bátran ajánlott a Lekváros linzer

 

Befőzési tippek és finom sütemények a Ramatól

 

A Zserbó házi baracklekvárral az igazi!

 

Befőzési tippek és finom sütemények a Ramatól

 

A Piskótatekercs önmagában is nagyszerű vasárnap délutáni desszert...

 

Befőzési tippek és finom sütemények a Ramatól

 

.. ám egy elegáns torta, mint például a Epres Charlotte, készítéséhez is felhasználható.

 

Befőzési tippek és finom sütemények a Ramatól

 

A Szalagos fánk baracklekvárral nem csak farsang idején nagy kedvenc.

 

Befőzési tippek és finom sütemények a Ramatól

 

 

 

Megjelenítette: Nagyon Süti