Húsvéti készülődés

2016. 03. 02.
comment 0 komment
Végre eljött a március, reméljük az igazi tavaszi idő sem késik sokat! Idén a húsvéti készülődés is

Idén a húsvéti készülődés is hamarabb kezdődik, de pánikra semmi ok: az ünnep legyen ünnep, szépen tálalt és ízletes ételekkel, a tavasz friss színeivel - húsvéti étel és sütemény válogatásunk segítségével könnyen elérheted mindezt!

 

 

 

 

Idén merjetek kísérletezni - válasszatok hagyományos recepteket új köntösben.

Ehhez ajánlunk kezdetnek egy egyszerű, de annál étvágygerjesztőbb töltött tojás receptet.

Ha ennél is tovább mennél, íme néhány luxus töltelék:

Deluxe töltött tojás

Elkészítési idő: 20 perc
24 db

Összetevők:
- 12 kemény tojás
- 40 dkg krémsajt
- 1 ek paradicsom püré
- 10 dkg füstölt lazac
- 8 szem kapribogyó
- pár kaporszál
- petrezselyem zöld
- pár bazsalikom levél
- 2 dkg fenyőmag
- 10 dkg Hellmann's majonéz
- 20 dkg gomba
- 1 fokhagyma gerezd
- 1 kisebb hagyma
- Delikát
- 1 kiskanál őrölt bors
- fél citrom leve
- 1 evőkanál Rama Vajas Íz

Elkészítés:

Hámozzuk meg a keményre főtt tojásokat. Felezzük meg hosszában. A tojássárgákat törjük át egy szitán.

Lazac mousse:
A lazacot turmixoljuk össze 3 dkg (2 evőkanál) majonézzel és 100 g krémsajttal, egy kiskanál paradicsom pürével. Adjuk hozzá a tojássárgák 1/3-át, ízesítsük egy kis delikáttal és borssal. Töltsük a krémet 8 fél tojásba, díszítsük kapribogyóval és kaporral.

Gombás mousse
A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a Ramat, pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk, míg el nem fövi a levét. Hagyjuk langyosra hűlni, adjunk hozzá 10 dkg krémsajtot. turmixoljuk, majd keverjünk hozzá 3 dkg (2 evőkanál) majonézt és a tojássárgák 1/3-t. Ízesítsük delikáttal és borssal. Csillagcsővel nyomjuk bele 8 fél tojásba. Díszítsük piros paprikával és petrezselyem zölddel.

Bazsalikomos mousse

Pirítsuk meg a fenyőmagot száraz serpenyőben. Hagyjunk 8 szemet dekorációnak. A maradékot turmixoljuk össze 20 dkg krémsajttal és 3 dkg majonézzel. adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomot, a tojássárgák 1/3-t, ízesítsük delikáttal és borssal. Csillagcsővel töltsük a maradék 8 fél tojásba. Díszítsük a maradék fenyőmaggal és bazsalikom levelekkel zölddel.

Ha nem lenne otthon habzsák és csillagcső, egyszerűen, kiskanállal is megtölthetjük a tojásokat.

Kellemes készülődést kívánunk!

Megjelenítette: Nagyon Süti