Húsvéti sütés gyerekekkel

2020. 03. 24.
comment 0 komment
A húsvét a gyerekek számára is izgalmas ünnep, főleg, ha még a konyhai előkészületekben is kivehetik a részüket! Összeszedtünk pár tippet, amelyekkel garantáltan móka lesz a sütés – kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Tipp 1: fókuszban az egyszerű receptek

Húsvéti sütés gyerekekkel

Ha kicsikkel kezdünk neki a konyhai kalandoknak, nem érdemes bonyolult receptekkel kísérletezni. Preferáljuk a minél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető desszerteket (az sem hátrány, ha a finomságokat sütés nélkül el lehet készíteni)! Így nem fog előfordulni, hogy esetleg elunják magukat a folyamat során. A Nagyon Süti ajánlata: próbáljátok ki keksztekercsünket vagy a kekszes-mandulás süniket!

 

Tipp 2: készülj fel, hogy ez egy piszkos „meló” lesz

Húsvéti sütés gyerekekkel

Igen, gyerekekkel sütni jó móka, ám igen nagy piszokkal jár(hat). Érdemes az asztalt letakarni műanyag terítővel – ez nagyban megkönnyíti majd a takarítást.

 

Tipp 3: készítsd ki az eszközöket és az összes hozzávalót

Húsvéti sütés gyerekekkel

Ha gyerekekkel sütsz, érdemes előre kikészíteni minden hozzávalót és eszközt (így nem kell „plusz” időt azzal tölteni, hogy az egyes alapanyagokat előkeresd, ezáltal kevesebb az esély, hogy a gyerekek elunják magukat). A receptet hangosan olvasd fel nekik, magyarázd el a lépéseket, hogy mit miért is csináltok Így a gyerkőcök sokkal aktívabban részt tudnak venni a folyamatokban – és persze sokat is tanulhatnak.

 

Tipp 4: díszítsetek közösen

Húsvéti sütés gyerekekkel

Válassz olyan receptet, ahol díszíteni is lehet a készülő desszertet. Hagyd, hogy a kicsik szabadjára engedjék a fantáziájukat: garantáltan élvezni fogják ezt a lépést! A végeredményre pedig igazán büszkék lesznek majd. Például húsvétra ezeknek a kókuszos kekszeknek az elkészítése igazán jó választás, hiszen díszítésnél lehet kreatívkodni.

 

Tipp 5: fő a türelem

Húsvéti sütés gyerekekkel

Talán ez a legfontosabb dolog. Bármennyire is szuper dolog a gyerkőcökkel sütögetni, olykor nehéz lehet a folyamat. De fő a türelem! Hiszen az elkészült süteményt óriási örömmel (na és persze büszkeséggel) fogjátok majd elfogyasztani.

Megjelenítette: Nagyon Süti