Kiránduljunk! Tippek és útravaló receptek

2016. 09. 05.
comment 0 komment
A nyárnak és a forróságnak ugyan búcsút mondhatunk, de azért még bőven akadnak majd napsütéses, meleg napok az ősz során, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy a szabadban töltsük a családdal, barátokkal.

Kirándulásra, túrára, piknikre fel!

A rutinos kiránduló, túrázó nem indul útnak elemózsia nélkül, a piknikre készülők pedig akár egy egész kosárnyi étellel indulnak el. Persze nem mindegy, hogy mit készítünk és csomagolunk az útra. De vajon mire figyeljünk?

 

Lesznek-e velünk gyerekek, akik menet közben is falatozhatnak? Ha igen, mindenképpen olyan harapnivalóval is készülnünk kell, ami séta közben is könnyedén ehető. Ez lehet gyümölcs (alma, banán) vagy akár otthon készített...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha lesz mód egy kicsit megpihenni, fél órát rászánni az ebédre, akkor kapjuk elő a pikniktakarót, papírtányérokat, evőeszközöket és poharakat, és már jöhetnek is a dobozokba csomagolt finomságok:

 

Zöldségek, saláták, melyekhez húsgolyókat, fasírtot süthetünk előző nap.

Sajtos cukkinifasírt

 

 

 

Az otthon készített szendvicskrémeket dobozban vihetjük a kirándulásra, és mindenki kedve szerint kenheti meg az előre felvágott kenyérszeleteket, kiflikarikákat.

Sonkás-tormás szendvicském

 

 

Spenótos szendvicskrém

 

 

Almás-mézes szendvicskrém

 

 

 

Muffinok – rengeteg édes verzió mellett mi most pár sós recepttel készültünk:

Pizzás muffin

 

 

Magyaros muffin

 

 

Spenótos-fetás muffin

 

 

 

Édes falatok, mert egy kis desszertre a szabadban töltött piknik után is vágyunk:

Túrós batyu

 

 

 

 

 

 

 

Megjelenítette: Nagyon Süti