Kötelező GESZTENYÉS finomságok őszre!

2020. 09. 15.
comment 0 komment
Sárga és bordó árnyalataiban pompázó tájak, testet-lelket melengető finomságok, testes és zamatos vörösborok, na meg a sült gesztenye illata! Csupán pár apróság a végeláthatatlan listánkról, ami miatt teljesen odáig vagyunk ezért az időszakért. Úgy gondoltuk, veled is megosztjuk az ősz iránt érzett mély szerelmünket, és ebben mi lehetne nagyobb segítségünkre, ha nem, pár elképesztően zseniális gesztenyés desszertrecept. Szeressük együtt az őszt, szeressük együtt a gesztenyét!

1. Nagymama gesztenyés tekercse

 

Kötelező GESZTENYÉS finomságok őszre!

 

Elsőre nem biztos, hogy felismerjük, de ez bizony maga a mennyország, csak tekercs formába bújt ezt a gesztenyés finomság, hogy megtévesszen minket és meglepetésként repítsen a sütemények édenkertjébe. 

 

Bár köztudott, hogy nagymamáink édességét mi sosem fogjuk tudni olyan elsőrendűre alkotni, még ha a recept minden pontját tökéletes pontossággal tartjuk is be, de ez a gesztenyés tekercs határozottan megér minden próbálkozást! 

 

Tésztáját kakaópor és a darált háztartási keksz teszi rusztikussá, isteni krémét pedig a gesztenye és a kókuszreszelék páratlan párosa teszi ellenállhatatlanná, de akad egy titkos összetevő is, a rum, mely megbolondítja az egészet. Így részegít meg a gesztenyés tekercs már első kóstolásra! Tégy egy próbát te is!


 

2. Gesztenye mousse torta

 

Kötelező GESZTENYÉS finomságok őszre!

 

Következő receptünk főszereplője a mousse néven ismert könnyed, légies krém, mely hanyag eleganciával vesz le a lábadról. Az őszi időszakhoz méltóan most csokoládé helyett gesztenyéből készítettük a mousse-t, és egy rumos meggyzselével tettük még exkluzívabbá a rétegeket, hogy felejthetetlen, mámoros pillanatokat okozhassunk gesztenyés mousse torta receptünkkel. 


 

3. Gesztenyés croissant

 

Kötelező GESZTENYÉS finomságok őszre!


 

Egyik legkedveltebb gesztenyés finomságaink közé tartozik még a gesztenyés krémmel töltött croissant is, melyet nem meglepő, hogy a nap bármely szakában ugyanolyan lelkesedéssel fogyasztunk. 

 

A croissant mennyien finom, könnyű, vajas tésztája már önmagában is elég csábító tud lenni, de a rumos gesztenyetöltelékkel válik igazán magával ragadóvá. Úgy gondoljuk, ennyivel eleget is mondtunk erről a ropogós finomságról, nem raboljuk tovább az időd a gesztenyés croissant-unkkal töltött percektől!


 

Extra tippek a gesztenye felhasználásához:

Akár a természet lágy ölén gyűjtve vagy a kedvenc boltodban vásárolva jutsz hozzá a gesztenyéhez, az alábbi tippeket mindenképp fogadd meg, hogy a gesztenyés finomságaid a lehető legtökéletesebb ízélményt adják majd neked és szeretteidnek!

 

  • A gesztenye akkor egészséges, ha héja szép és fényes. 

  • Nyersen nem ehető, ezért mindenképp vesd hőkezelés alá, mielőtt felhasználod.

  • A legtutibb módszer, ha saját héjában főzöd meg, és csak főzés (=puhulás) után hámozod meg, így még intenzívebben tartja meg belsejében különleges ízvilágát.

  • Főzés előtt érdemes egy bemetszést ejteni lapos oldalán, hogy könnyebb legyen a pucolás. 

  • A gesztenye héjától akkor a legnehezebb megszabadulni, ha kihűlt, ezért amíg hámozol egyet, a többit addig tartsd a főzővízben.

Megjelenítette: Nagyon Süti