Kötelező GESZTENYÉS finomságok őszre!
1. Nagymama gesztenyés tekercse
Elsőre nem biztos, hogy felismerjük, de ez bizony maga a mennyország, csak tekercs formába bújt ezt a gesztenyés finomság, hogy megtévesszen minket és meglepetésként repítsen a sütemények édenkertjébe.
Bár köztudott, hogy nagymamáink édességét mi sosem fogjuk tudni olyan elsőrendűre alkotni, még ha a recept minden pontját tökéletes pontossággal tartjuk is be, de ez a gesztenyés tekercs határozottan megér minden próbálkozást!
Tésztáját kakaópor és a darált háztartási keksz teszi rusztikussá, isteni krémét pedig a gesztenye és a kókuszreszelék páratlan párosa teszi ellenállhatatlanná, de akad egy titkos összetevő is, a rum, mely megbolondítja az egészet. Így részegít meg a gesztenyés tekercs már első kóstolásra! Tégy egy próbát te is!
Következő receptünk főszereplője a mousse néven ismert könnyed, légies krém, mely hanyag eleganciával vesz le a lábadról. Az őszi időszakhoz méltóan most csokoládé helyett gesztenyéből készítettük a mousse-t, és egy rumos meggyzselével tettük még exkluzívabbá a rétegeket, hogy felejthetetlen, mámoros pillanatokat okozhassunk gesztenyés mousse torta receptünkkel.
Egyik legkedveltebb gesztenyés finomságaink közé tartozik még a gesztenyés krémmel töltött croissant is, melyet nem meglepő, hogy a nap bármely szakában ugyanolyan lelkesedéssel fogyasztunk.
A croissant mennyien finom, könnyű, vajas tésztája már önmagában is elég csábító tud lenni, de a rumos gesztenyetöltelékkel válik igazán magával ragadóvá. Úgy gondoljuk, ennyivel eleget is mondtunk erről a ropogós finomságról, nem raboljuk tovább az időd a gesztenyés croissant-unkkal töltött percektől!
Extra tippek a gesztenye felhasználásához:
Akár a természet lágy ölén gyűjtve vagy a kedvenc boltodban vásárolva jutsz hozzá a gesztenyéhez, az alábbi tippeket mindenképp fogadd meg, hogy a gesztenyés finomságaid a lehető legtökéletesebb ízélményt adják majd neked és szeretteidnek!
A gesztenye akkor egészséges, ha héja szép és fényes.
Nyersen nem ehető, ezért mindenképp vesd hőkezelés alá, mielőtt felhasználod.
A legtutibb módszer, ha saját héjában főzöd meg, és csak főzés (=puhulás) után hámozod meg, így még intenzívebben tartja meg belsejében különleges ízvilágát.
Főzés előtt érdemes egy bemetszést ejteni lapos oldalán, hogy könnyebb legyen a pucolás.
A gesztenye héjától akkor a legnehezebb megszabadulni, ha kihűlt, ezért amíg hámozol egyet, a többit addig tartsd a főzővízben.